• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

The Spiritual Indian

  • home
  • spirituality
  • meditation
  • yoga
  • temples
  • india
  • life
  • emotions
  • health
  • quotes
  • privacy policy

What are essential questions of life in the inner world

Last Updated On February 2, 2016 by amit

What are essential questions of life in the inner world

most of your life is spend in chasing your dreams like good job, house, car, fame and so on. in this process, many times you kill your inner voice or forgot to pay attention to the need of your soul.

when was the last time, you thought about growing spiritually or you paid more importance to silence, solitude or bliss over making money or getting rich ? lets check few essential questions of life.

essential questions of life in the inner world:

1. what is my weakness?
answer: i am a human being
and i am attached to my body and mind.

2. what is my strength?
answer: the possibility to raise my consciousness.
the possibility to go beyond body and mind.
with meditation you can go beyond the attachment to body and mind.
learn meditation and transform your life.

3. what could be unfortunate for me?
answer: lack of authenticity and lack of originality
whenever i kill my inner voice or the voice of my soul, then that moment is unfortunate for me.

4. what is best time of my life?
answer: this very moment
always remember, every moment is new and can be a beginning of a new life.
a transformed life – where we give more importance to love, creativity, compassion and meditation.

5. what is expected of me in this life?
answer: to be just myself
i don’t need to copy or imitate anyone.
everybody is unique and so do i.
i just have to realize my potential and be true to it.
being oneself is one of the greatest achievement of life.

6. but from where the attachment or greed for worldly life comes?
answer: from my idiotic mind
mind is always greedy for more and more.
don’t listen to greedy mind and always listen to your inner voice.

7. can i do something?
answer: yes, stop pretending, stop being fake.
just be yourself and be creative in life.
follow your inner wisdom.

8. who am i
answer: thats the mystery
and everybody has to find the answer for oneself.

Filed Under: life

Reader Interactions

Primary Sidebar

Categories

Follow Us!

Follow Us on FacebookFollow Us on TwitterFollow Us on Pinterest

emotions

how to enjoy your work life

How to enjoy your work | 8 Tips to enjoy your work life

attraction towards facebook

8 Reasons what attracts you to facebook

fear of death

5 things you should be scared of instead of death

boredom - how to deal with boredom

How to deal with boredom | Ways to face boredom in life

The commercialization of Valentine’s Day and the real love needed

How to deal with anger in life

How to deal with anger in real life situations

The Spiritual Indian - Copyright © 2025 ·